Een belangrijke stap voor zowel kopers als verkopers

Een belangrijke stap voor zowel kopers als verkopers

Een bouwkundige keuring van een woning is een belangrijke stap voor zowel kopers als verkopers van onroerend goed. Deze keuring is bedoeld om inzicht te krijgen in de technische staat van een woning en eventuele verborgen gebreken te identificeren voordat de verkoop wordt afgerond.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Bouwkundige keuring uitvoeren

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een bouwkundige keuring:

  1. Doel van de keuring: Het belangrijkste doel van een bouwkundige keuring is om de algehele conditie van de woning te beoordelen, gebreken te identificeren en mogelijke kosten voor reparaties en onderhoud te schatten. Dit kan helpen om onaangename verrassingen na de aankoop te voorkomen.
  2. Onafhankelijke inspecteur: Het is gebruikelijk om een onafhankelijke, gekwalificeerde bouwkundige of inspecteur in te huren om de keuring uit te voeren. Deze persoon heeft meestal ervaring en kennis van bouwmaterialen en -technieken.
  3. Visuele inspectie: De inspecteur zal een visuele inspectie van de woning uitvoeren, zowel binnen als buiten. Dit omvat het controleren van de fundering, het dak, muren, vloeren, elektrische systemen, sanitair, verwarming, ventilatie en airconditioning (indien van toepassing), en andere structurele en functionele aspecten.
Wat komt er allemaal bij kijken?

  1. Rapportage: Na de inspectie zal de inspecteur een gedetailleerd rapport opstellen dat de bevindingen en eventuele aanbevolen reparaties of onderhoudswerkzaamheden bevat. Dit rapport kan helpen bij onderhandelingen tussen koper en verkoper.
  2. Kosten De kosten van een bouwkundige keuring variëren afhankelijk van de locatie, de grootte van de woning en de inspecteur. Het is echter meestal de verantwoordelijkheid van de koper om de kosten te dragen.
  3. Besluitvorming: Op basis van het inspectierapport kan de koper beslissen of ze de woning willen kopen zoals deze is, om reparaties te vragen aan de verkoper, of om de koopovereenkomst te annuleren als ernstige gebreken aan het licht komen.
  4. Verkopersdisclosure In sommige regio's zijn verkopers wettelijk verplicht om informatie over bekende gebreken of problemen met de woning te verstrekken aan potentiële kopers. Dit kan de noodzaak van een bouwkundige keuring beïnvloeden.

Professionele beoordeling van een woning

Waarom een bouwkundige keuring

Het is belangrijk om te onthouden dat een bouwkundige keuring geen garantie is voor het opsporen van alle mogelijke problemen, maar het biedt wel een professionele beoordeling van de zichtbare aspecten van de woning. Het kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing bij de aankoop van een huis en kan je behoeden voor onverwachte kosten in de toekomst. Het is raadzaam om met een lokale professional samen te werken om de specifieke details en vereisten voor bouwkundige keuringen in uw regio te begrijpen.

Professionele beoordeling van een woning

Mogelijke partijen voor een bouwtechnische keuring

Meer weten over onze werkwijze?

Contact

Wil je door ons worden geholpen om je woning goed, transparant en eigentijds te verkopen neem dan snel contact met ons op en nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Meer weten over onze werkwijze?

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod