16 juni 2021

Ik wil groter wonen! waar gaan we beginnen?

Je woont in een prachtige woning, maar het kriebelt toch je wilt wat meer ruimte hebben. Dit kan gaan om gezinsuitbreiding, maar het is ook mogelijk dat het hele andere dingen zijn. Neem bijvoorbeeld de grote wens om dieren te hebben, een hond of een kat of juist nog ??n erbij. Een ander voorbeeld kan zijn dat je erg graag piano wilt gaan spelen, maar hiervoor geen plek hebt in je huis. Zo zijn er nog wel tal van voorbeelden waardoor je graag groter wilt gaan wonen.

De reis

Met deze gedachten begin je als het ware aan een reis, echter weet je niet hoelang deze gaat duren en ook niet waar het eindigt. Laat staan dat je weet welke dingen je allemaal tegen gaat komen. Iedere reis heeft zijn startpunt en dat is in je huidige woning. Deze blog geeft een aantal adviezen die je verder op weg helpen als je groter wilt gaan wonen.

Welke opties zijn er allemaal

Stel je wilt groter wonen vanwege het feit dat je juist dat instrument in huis wilt halen, bijvoorbeeld een piano. Dan kan je gaan verhuizen, maar misschien is een uitbouw ook wel een mogelijkheid, dan hoef je niet te verhuizen en toch woon je groter. Goed om te weten is wat kost dat nu en is het ?berhaupt een mogelijkheid.

Waar ga je heen?

Een groter huis is waarschijnlijk wel ergens te koop, maar waar ga je heen? In welke buurt of stad wil je wonen? Door op een rij te zetten waar je wilt gaan wonen kan je veel gerichter opzoek naar die ene nieuwe woning. Soms kan het ook zo zijn dat je ergens wilt wonen, maar dat juist in die buurt of stad erg weinig woningen te koop komen. Het is dus erg belangrijk om ergens informatie op te doen over je volgende plekje.

Financieel

Verhuizen betekent vaak dat er het ??n en ander gaat veranderen in de financi?n, er zijn verschillende manieren om uit te zoeken wat je te besteden hebt. Het is wel ??n van de belangrijkste zaken die hoort bij een stap groter. Waar hecht je waarde aan, wat wil je maximaal per maand betalen? Zorg er altijd voor dat je weet dat je kan en vooral ook wat je wilt. Niet alleen het maximaal te lenen bedrag, maar ook de (over)waarde van je eigen woning is waardevol om te weten.

Op reis

Blijf niet te lang zitten met je gedachten, maar onderneem actie! Goed kan en wil jou helpen bij het zoeken naar antwoorden. Wij denken niet alleen met je mee over de verkoop van je huidige woning, maar kunnen jou ook met de start van het proces helpen. Zo werken wij samen met een betrouwbare financi?le adviseur, denken wij mee met eventuele interne oplossingen en pakken samen met jou de zoektocht op naar een eventuele nieuwe woning. Wij hebben de antwoorden op jouw vragen! De makelaar verkoopt je woning, maar een adviseur is degene waarop je kan bouwen in deze reis. Daarom zijn wij graag niet alleen je makelaar maar ook jou adviseur.

Wil je op reis?

ja, graag

Deel dit bericht

Auteur

Jeroen Doelman
Makelaar