18 januari 2021

Een woning verkopen? Dat kun je toch zelf?!

Je huis verkopen dat levert met veel mensen mooie gesprekken op. Gesteund door de huidige markt hoor je om je heen vaak zeggen dat kun je toch zelf? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Mensen rondleiden in huis, onderhandelen en je huis is verkocht.

Werkt dit eigenlijk wel zo? Want hoe zorg je ervoor dat er mensen bij je woning komen kijken? En als ze komen hoe regel je dit allemaal. Steeds vaker zijn er namelijk tientallen mensen die jouw woning willen bekijken. Wat vertel je ze allemaal als ze er zijn, want als verkoper heb je nu eenmaal een meldingsplicht. Hoe ga je om met biedingen? Hoe weet je dat je de beste koper hebt gevonden? Of hoe zorg je ervoor dat de gemaakte afspraken allemaal in een goed contract komen te staan? De laatste en belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen; hoe zorg ik ervoor dat ik, wanneer de sleutel is overgedragen, onbezorgd verder kan leven in mijn nieuwe woning zonder zorgen over je oude woning!

Bij het verkopen van een woning komt zoveel meer kijken dan je denkt. Allereerst is het in onze formule belangrijk om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om bij je woning te komen kijken. Hoe breder de woning wordt uitgezet in de markt hoe groter de kans is dat je iedere woningzoeker bereikt. Op het moment dat dan al die kijkers komen weten wij hoe we dit allemaal moeten organiseren. Ook de informatie verstrekking als verkoper neemt een makelaar op zich. Hij of zij weet welke informatie er nodig is en zal deze ook doornemen met je. Denk aan erfdienstbaarheden, lekkages of andere gebreken die mogelijk horen bij de woning. Bij de bezichtigingen wordt deze informatie dan ook met de kopers gedeeld. Dan komen de biedingen, door gebruik te maken van de juiste strategie op het juiste moment kun je vrij zeker zijn dat het hoogste bod naar boven wordt gehaald door ons. Als er dan eenmaal overeenstemming is over prijs en voorwaarden dan moet dit worden vastgelegd in een koopovereenkomst. Hierin staat het verhaal over wat er is gezegd en besproken in de bezichtigingen en onderhandelingen. Wanneer beide partijen het eens zijn over de inhoud van deze overeenkomst wordt er getekend. Pas dan is er overeenstemming bereikt en is de woning verkocht. Om alles goed te laten verlopen wordt er tot de overdracht toezicht gehouden door de makelaar dat alle afspraken goed worden uitgevoerd.

Kortom, een woning verkopen kun je dat zelf? Wat ons betreft heb je hierbij een specialist nodig die weet wat hij doet en weet wat er gevraagd wordt voor het beste resultaat.

Goed helpt jou graag bij de verkoop van je woning! Als adviseur en makelaar staan we voor je klaar! 

Deel dit bericht

Auteur

Jeroen Doelman
Makelaar